Activiteiten

Dispuut Meteoor heeft altijd zijn stempel op het Eindhovense studentenleven gedrukt. Zodoende organiseren wij verschillende activiteiten die in en rond Eindhoven welbekend zijn. Wil je ook komen bij een van onze feesten of wil je deze feesten sponsoren dan kan je ons bereiken via [email protected]

De Beaujolais Primeur

Meteoor organiseert jaarlijks de Beaujolais Primeur voor het Eindhovens Studenten Corps en haar vrienden. Dit is een Frans feest waarbij de pas gemaakte Beaujolais nouveau wordt gedronken. Wij vieren dit feest traditioneel de vrijdag na de derde donderdag van de maand november. De Gamay noir druif wordt in September aan het einde van de nacht geoogst omdat de koelte ervoor zorgt dat de vruchten een zachte smaak leveren.

Tijdens het feest kan je voor een paar euro's een fles beauojolais kopen en deze kan je dan ook prima uit de fles drinken. Voor de aanvang van het feest hebben wij een prachtig décor gebouwd van pallets, uv-lampen, oude beeldbuizen en veel glaswerk. Hier kun je dan je je overgebleven wijnfles na consumptie tegenaan gooien. Het concept wordt al sinds 2000 uitgevoerd en is elk jaar weer een groot success.

beaujolais
beaujolais oud

Het Meteoor Huisfeest

Meteoor organiseert sinds 2015 ook jaarlijks une fête au château. Ergens in de buurt van de overgang van de grasmaand naar de bloeimaand vieren wij dan de aankoop van ons dispuutshuis en openen wij met trots onze deuren voor het E.S.C, bevriende clubjes en vrienden van thuis. Tijdens dit Meteoor huisfeest staat ons hele huis weer vol met studenten en het feest is dan ook jaar-op-jaar een daverend succes. Onze binnentuin wordt omgetoverd tot een festivalterrein en het bier zal onbeperkt vloeien.

huisfeest
huisfeest-2